• De receptenlijn 050-5279922: deze lijn is 24 uur per dag en 7 dagen in de week bereikbaar. Spreekt u een bericht in voor 10.00 uur ’s morgens, dan liggen uw medicijnen de volgende werkdag na 15.00 uur klaar bij uw apotheek. Houd de doosjes bij de hand bij het inspreken. Voor elk medicijn spreekt u in: de naam van het medicament, de sterkte en de dosering.
  • Het patiëntenportaal via deze website: nadat u zich heeft aangemeld kunt u via het portaal een herhaalrecept voor medicatie aanvragen. De medicatie moet wel in uw overzicht aanwezig zijn. Medicijnen die voor tijdelijk gebruik zijn voorgeschreven verdwijnen uit het overzicht en kunt u niet via dit portaal aanvragen.
  • De herhaalmedicijnenbak op de praktijk: op de balie staat een witte mand voor herhaalmedicatie. U kunt de lege medicijndoosjes gebundeld in deze mand deponeren. Doet u dat voor 10.00 uur ’s morgens, dan liggen de medicijnen de volgende werkdag na 15.00 uur klaar bij uw apotheek.
  • De brievenbus: ’s avonds en in het weekend kunt u lege medicijndoosjes gebundeld in de brievenbus van de praktijk deponeren.
  • Herhaalnummer op het medicijndoosje: op de medicijndoosjes van langdurig gebruikte medicatie staat een telefoonnummer en een herhaalnummer. Bestelt u dit voor 12:00 uur ’s morgens, dan ligt de medicatie de volgende werkdag na 15.00 klaar bij uw apotheek.
  • Automatisch herhalen: bij de apotheken de Wiljes, Helpman en Oosterpoort kunt u de apotheek ook vragen om automatisch te herhalen als u langdurig medicatie gebruikt. Als de medicatie bijna op is, krijgt u een bericht van de apotheek wanneer de medicijnen klaar liggen. Wij blijven uw medicatie controleren bij elke herhaling.